29 september 2023
Logistiekdirect.be

Palletten bestellen bij Logistiekdirect.be

Wanneer je voor je bedrijf regelmatig pakketten moet versturen dan kun je niet om het gebruik van palletten heen, door het gebruik ervan weet je zeker dat je producten goed en veilig worden vervoerd. Hiervoor kan je gebruikmaken van nieuwe of gebruikte pallets, in de webshop van logistiekdirect.be kun je beide kopen. Je kunt er verschillende pallets kopen, bijvoorbeeld pallet voor eenmalig gebruik.

Logistiekdirect.be

Maximale belasting van een pallet

Niet iedere pallet kan evenveel gewicht dragen, dit hangt af van het formaat en het materiaal van de pallet. Maar ook de ondergrond waar een pallet op staat speelt een belangrijke rol, het maakt verschil uit wanneer een pallet op een vlakke ondergrond staat of in een stelling op twee punten rust. Ook krijg je te maken met vervoer van een pallet waarbij je rekening mee moet houden, bij het vervoeren door bijvoorbeeld een heftruck moet de pallet gelijkmatig beladen zijn dat de lasten worden verdeeld.

Kunststoffen pallets

Het gebruik van houten palletten biedt niet altijd een oplossing binnen je bedrijf, heb je binnen jouw bedrijf te maken met hygiëne regels? Dan kan je gebruik maken van kunstof pallets. Bij logistiekdirect.be kun je namelijk ook deze soort pallet kopen, een voordeel van een kunststof pallet is dat de pallet duurzaam is waardoor je er lang plezier van hebt. De aanschafprijs is wel wat hoger dan een houten pallet. De kunststof pallets worden veel gebruikt in bijvoorbeeld laboratoria of bij horecabedrijven.